понеделник, 14 октомври 2013 г.

Японски тоалетни +

  Днес започвам една дъъълга тема с продължение!
Може би много от вас са чували за японските тоалетни и за тяхната сведена до перфектност многофункционалност. Днес ще ви въведа в темата с няколко снимки от входа на тоалетни в Япония.ОС!

                                     Пред една от тоалетните в Disneysea



Това е в един мол



Тази ми е любимата! Тя е от тоалетната в една от залите за Кабуки в Токио

Хайде сега малко по-навътре в тоалетната ;)


Четящите японски да ганбатват ;)

За останалите,това е надпис в тоалетната на върха на една планина до Токио-Такаосан,който общо взето ни казва да пускаме водата само веднъж.Но как ни го казва!Снимали са стандартно пластмасовео шише и са обяснили,че с едно пускане на водата изтича вода,която може да напълни 24 такива шишета.Споменават още,че дневно над 100 човека ползват тоалетната.Бъдете ЕКО.Пускайте водата само веднъж!
Много мило,не мислите ли?

Продължаваме още по-навътре в тоалетната ;)

Започвам с това,че в Япония общо взето има два вида тоалетни,едните са за ползване в клекнало положение,викат им  Уашики тоире,или Тоалетни в японски стил,а другите са за ползване седнал,на тях викат Йоошики тоире,или Тоалетни в западен стил.
Снимката по-долу е от тоалетната в едно начално училище и ни учи как да използваме двата вида тоалетни,както и къде да изхвърляме опаковките от тоалетна хартия и картончетата от средата на рулото тоалетна  хартия.
Самата тоалетна хартия е направена от някакъв специален материал и се разгражда във водата,затова може да се изхвърля директно в тоалетната без риск от запушването и.



Тук пък в една от Тоалетните в западен стил са ни сложили машинка с дезинфекциращ спрей да си почистим седалото преди използване.
Тук пък,ни благодарят,че винаги оставяме тоалетната чиста след себе си.

В някои тоалетни има авариен бутон!Внимавайте ;)





В тази тоалетна пък,ни посрещат с въпроса: 
И в тоалетната вкъщи ли изхвърляте боклука си?
За разяснение,тоалетнта е от една планина,в която никъде,освен в женските тоалетни,няма кошове за боклук и явно много несъзнателни туристи се възползват от тях.


Настъпи и дългоочакваният момент!Представям ви всеизвестните Японски бидета!
Освен че те подмиват с желаната сила и температура на струйката вода,предлагат и подсушаване,а напоследък дори затопляне на седалото и автоматично пускане на водата когато станеш! ENJOY!



За информация,в България могат да бъдат изпробвани в болница Токуда в София ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар