събота, 5 октомври 2013 г.

Нашето куче и други японски кучета

 БАУ
Днес ви представям японските кученца...УАН-УАН





Нашето куче!
И едно малко сладко момиченце,което е предназначено за стоене върху чаши.
                                                                     подробно тук


Същият звяр на нощен режим ;))

И малко инфо за кучетата в Япония...
Подобно на други развити държави и тук е много популярно да си имаш куче.В резултат на което пазарът е заринат с всякакви джунджурийки за кучета,от които на мен най-ми харесват дрешките за кучета.Представям ви някои от тях!






↑Този е най-як↑
Можете сами да видите още на този сайт

Както добре забелязахте кученцата не само са облечени,а имат и прически!!!
Да,в Япония не са рядкост салоните за красота за кучета като този
Днес снимах и  един ценоразпис за любопитните! 
Най-вляво са породите кучета,започващи от късокосместите Чихуахуа и стигащи до буйните Лабрадор.Цените са за:вляво- къпане,вдясно-подстрижка и започват от 40 лв.


Освен стандартните прически,салонът също предлага къпане,подстригване,подрязване на нокти,както и хотелски услуги за кучета,когато ви се пътува необезпокоявани от лай ;)

Когато кучето стане клиент на съответния салон за красота,то получава дневник,в който всеки път фризьорката  вписва каква процедура му е извършена,дали е било послушно и т.н.Живот си живеят японските кучета.Факт.

Породите са разнообразни,но преобладават мини-кучетата.
Причините съвсем не се свеждат само до теснотата на японските жилища.В Япония всяко мини нещо е КАУАЙ,т.е скадурско и според мен повечето хора имат това предвид,когато избират Пинчер,Чихуахуа,Пудел,Пекинез,Джак ръсел териер или Мопс.

Естествено много са и ценителите на японските породи кучета като Шиба ину и Акита ину,добило известност покрай филма "Хачико"

Рядко и все пак срещани са и едрите породи кучета като Голдън ретривър и Афганска хрътка.

А,случайно пападнах на този зайт със списък на най-предпочитаните породи кучета в Япония.Оттук нататък се информирайте сами ;)

4 коментара:

  1. Поздравления за интересния блог! Япония е единствената страна,която наистина заслужава интереса на своите почитатели. Продължавайте в същия дух да ни радвате с нови статийки. Arigatou gozaimashita!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за коментара!Ganbarimas!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно блогче! Реших да тръгна от първата статия и да изчета всичко наред ^_^ Много ми харесва зареждащият свеж стил на статийките, а и снимките са чудесни! Интересно ми е дали има подобни услуги като тези и за котки? Много ще се радвам да видя и такава статия тук (поръчвам си я, ако може =D ), тъй като неко-тата имат специално място в сърцето ми =^.^=

    Поздрави и много вдъхновение за блога! ^_^

    ОтговорИзтриване
  4. От аватара се досетих за неко-фенство;)
    Записвам веднага котешкия рикуест към to research списъка;)

    ОтговорИзтриване