сряда, 30 октомври 2013 г.

Стрийт арт

Днес ще надникнем в АРТ света по улиците на Япония.

ИРАШАЙ

            Събота и неделя,тогава когато повечето хора са свободни, често пред гари,в подлези,на стъпала.... и къде ли    още не, може да видите музиканти, танцьори, скейтъри и всякакви други жадни за изява личности. Някои са доста странни, но това в никакъв случай не се сочи с пръст, както за жалост е в България. Тук младите хора са хиляда пъти по-свободни и разкрепостени от нас, българите,колкото и да ги смятаме за роботи, работохолици и т.н.
Всеки е облечен,гримиран,топиран и маскиран,както му падне (но за това в една по-нататъшна тема),всеки показва таланта си свободно и с каквито си пожелае изразни средства!И,не си мислете,че го правят като нашите свирачи по улиците-за пари.По-скоро търсят изява,искат да бъдат забелязани,искат да влязат в сърцата н повече хора и да бъдат оценени.Творци!
Първата снимка е от центъра на Осака,където абсолютно винаги когато отидем,има улични музиканти.
Забележете,че си е донесла и тонколони!

Този стрийт творец пък е супер умел в изписването на красиви йероглифи с четка и ни е написал,че на желаещите,ще напише по нещо,вдъхновен от аурата му.
Накрая ви представям и две видео клипчета от моите срещи със стрийт изкуството из Япония.
Първото е от Йокохама и честно казано го заснех по-скоро заради огромния над 60-етажен небостъргач,зад музиканите,който на снимка просто не можех да събера ;)
Второто пък е от квартала Хараджуку в Токио и общо взето тъкмо реших да снимам и изпълнителите решиха да приключват,но все пак мисля,ще усетите обстановката.Мъжът през цялото време супер не-мелодично,не-хармонично и хаотично надуваше саксофона,а жената се превиваше супер пластично във всички посоки.
Виждала съм още много улични изпълнители из Япония,но или са ме омайвали толкова много,че съм забравяла да снимам,или просто не съм имала фотоапарат подръка.Отсега-нататък ще се поправя!
Очаквайте още инфо,снимки и клипове по темата!
Допълвам с едни гайдари,които видях вчера...
Ето ги


2 коментара:

  1. Като на музикант тази статия ми е особено интересна! :) Ще се радвам на продължение и на повече клипчета, както тук, така и в другите статии ^_^ Благодаря много за споделените емоции и възможността да им се насладя, макар и от разстояние! *поклонче* ^_^

    ОтговорИзтриване